Ergon Technique

Η Ergon Technique είναι εξειδικευμένη τεχνική μάλαξης-κινητοποίησης της περιτονίας για τη θεραπεία νευρομυοσκελετικών παθολογιών & αθλητικών κακώσεων.

ergon technique

Η καινοτόμος θεραπεία αποκατάστασης για απαλλαγή απο το πόνο με τον ειδικό κλινικό εξοπλισμό, που εγγυάται πολλαπλά & μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα

Έχει πάρει το όνομά της από την αρχαιοελληνική λέξη “Έργον” που σημαίνει την εργασία που παράγει ο άνθρωπος ως αποτέλεσμα της σκέψης του μυαλού του και της πράξης του με τα χέρι.

Οι τεχνικές μαλακών μορίων με ειδικό εξοπλισμό Εrgon βελτιώνει την ικανότητα του φυσικοθεραπευτή να κάνει σωστή διάγνωση και αξιολόγηση σε μυοπεριτονιακές συμφύσεις και σκληρύνσεις του ανθρώπινου σώματος. Με επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές μπορεί να γίνει πιο γρήγορη αποκατάσταση σε οξείες ή χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις

Τα θεραπευτικά εργαλεία Ergon Tools προσφέρουν έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό στατικών και δυναμικών χειρισμών για τη θεραπεία των μαλακών μορίων του σώματος. Αυτό μπορεί να επιτρέπει στους θεραπευτές να προσεγγίζουν και να αντιμετωπίζουν δυσπρόσιτες περιοχές με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.

Με αυτήν την προσέγγιση, οι θεραπευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι μυοσκελετικοί πόνοι, οι τραυματισμοί σε μαλακά μόρια και άλλες καταστάσεις, ακόμα και σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές του σώματος.

Η ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που εφαρμόζεται μόνο από πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές

Εμπιστευτείτε την πολυετή πείρα και την πιστοποιημένη γνώση μας πάνω στην εξειδικευμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική Ergon Technique και στη χρήση του ειδικού εξοπλισμού της.

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί είτε μόνη της είτε σαν βοήθημα στην εφαρμογή κλασσικής φυσικοθεραπείας με σκοπό την επίλυση του μυοσκελετικού προβλήματος. Ειδική εφαρμογή και ειδικές τεχνικές χρησιμοποιούνται στις αθλητικές κακώσεις με άριστα αποτελέσματα.

Αποκαταστήστε άμεσα τις οξείες ή χρόνιες νευρο-μυοσκελετικές παθήσεις και τους αθλητικούς τραυματισμούς που σας ταλαιπωρούν, ανακτήστε ταχύτερα τη λειτουργικότητα και επιστρέψτε στις καθημερινές σας δραστηριότητες μέσα σε λίγες συνεδρίες.

Η εφαρμογή της τεχνικής γίνται μόνο απο εκπαιδευμένους φυσικοθεραπευτές. Η μή εκπαίδευση του φυσικοθεραπευτή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς.

Κλείστε το Ραντεβού σας Σήμερα

Καλέστε μας

Ergon Technique Οφέλη:

Μείωση του πόνου

Κατευνασμός των οιδημάτων

Μείωση των μυϊκών σπασμών

Ευθυγράμμιση ινών υπό επούλωση

Βελτίωση της αιματικής & λεμφικής κυκλοφορίας

Κινητοποίηση των μετατραυματικών αιματωμάτων

Αύξηση του εύρους τροχιάς σε μετεγχειρητικές δυσκαμψίες

Εφαρμογή εγκάρσιας μάλαξης

Μείωση της εναπόθεσης ουλώδους ιστού μετά από μια κάκωση

Διευκόλυνση της επούλωσης των χρόνιων κακώσεων υπέρχρησης με την πρόκληση ελεγχόμενου μικροτραυματισμού & ευθύγραμμης επανασυγκόλλησης των ιστών.

Κλείστε Ραντεβού

Ergon Technique Φυσικοθεραπεία
Σε ποιους απευθύνεται

Ενήλικες

Απαλλαγείτε άμεσα από τον πόνο που οφείλεται σε οξείες και χρόνιες νευρο-μυοσκελετικές παθήσεις και αποκαταστήστε γρήγορα και εις βάθος τη λειτουργικότητα της πάσχουσας περιοχής μέσα σε λίγες συνεδρίες.

Αθλητές

Αυξήστε την ελαστικότητα και την ευκαμψία δύσκαμπτων αρθρώσεων, ενισχύστε την επουλωτική διαδικασία των ιστών και μειώστε τους μυϊκούς σπασμούς και τις συμφύσεις, επιστρέφοντας ταχύτερα στην αθλητική σας δραστηριότητα.

Στάδια Θεραπείας με Ergon Technique

1

Λεπτομερής Αξιολόγηση της κατάστασης σας.

2

Καθορισμός της Κλινικής Εικόνας, των στόχων & των αναγκών σας.

3

Οργάνωση ενός  εξατομικευμένου  θεραπευτικού πλάνου της Ergon Technique, με σκοπό να πετύχουμε το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

4

Συνδυαστική Θεραπεία με άλλες τεχνικές λειτουργικής σταθεροποίησης για την επίτευξη μόνιμου θεραπευτικού αποτελέσματος.

Ergon Technique Ενδείξεις:

Aποτελεί βασική θεραπευτική προσέγγιση για την αποκατάσταση παθήσεων, όπως:

✔️  Οσφυαλγία

✔️  Ισχιαλγία

✔️  Ραχιαλγία

✔️  Αυχενικό σύνδρομο

✔️  Κακώσεις νεύρων (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ωλένια νευρίτιδα)

✔️  Παθήσεις γόνατος

✔️  Μυϊκές θλάσεις

✔️  Συνδεσμικές κακώσεις

✔️  Τενοντοπάθειες (ώμου, άκρα χείρας, αχιλλείου τένοντα)

✔️  Μετεγχειρητικές συμφύσεις

✔️  Μυϊκοί σπασμοί, μυϊκοί πόνοι, κ.ά.

✔️  Σύνδρομο De Quervain