Οστικό Οίδημα: Τι είναι;

Το οστικό οίδημα προκαλείται συνήθως από ατύχημα ή τραυματισμό. Δεν πρόκειται για ασθένεια, αλλά μάλλον για σύμπτωμα. H πιο εξειδικευμένη θεραπεία σήμερα είναι η χρήση Διαμαγνητικής αντλίας.

Μπορεί να προκληθεί από τραύμα στο οστό, καθώς αυτό επουλώνεται. Εμφανίζεται όταν τραυματίζετε ελαφρά την επιφάνεια ενός οστού με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση αίματος στον ιστό (μώλωπας).

Είναι επίσης πιο πιθανό να εμφανιστεί στα οστά που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σας, όπως τα χέρια και τα πόδια και όχι εκείνα στο στήθος ή την πλάτη.

Τα οστά είναι πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς από καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το τρέξιμο και οποιαδήποτε μορφής δραστηριότητα αθλητική ή καθημερινότητας.

Το οστικό οίδημα είναι μια κατάσταση που προκαλεί τη συγκέντρωση υπερβολικού υγρού στις αρθρώσεις του σώματός σας. Μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο και αίσθημα δυσκαμψίας. Ανάλογα με το σημείο όπου έχετε οστικό οίδημα, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ξεκούραση, πάγο και παυσίπονα.

Είναι μια ιατρική κατάσταση κατά την οποία η μαλακή επένδυση των οστών σας διογκώνεται και φλεγμαίνει, προκαλώντας πόνο και ευαισθησία. Το οστικό οίδημα μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα μέρη του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των:

  • Σπονδυλική στήλη, ισχία ή πλευρά.
  • Αγκώνες και γόνατα.
  • Χέρια και πόδια.